Koju mašinu za čišćenje kanalizacionih cevi odabrati?


Kada dođe do zapušenja kanalizacionih cevi, prvi korak u rešavanju problema je upotreba različitih hemikalija namenjenih za razlaganje sadržaja u njima. Problem kod upotrebe ovih sredstava ogleda se u tom što ovde često ne dolazi do potpunog već samo do delimičnog odpušenja pa problem nije rešen već samo privremeno saniran.

Objavljeno : 11,May 2022

U nekim slučajevima, sadržaj koji je doveo do zapušenja je nemoguće rastvoriti hemikalijama. Za otpušavanja tada mogu biti od pomoći sajle i kablovi ali i ovde je reč o privremenim rešenjima jer tokom korišćenja cevnih sistema, prljavština i čvrste čestice se nagomilavaju u najrazličitijim delovima sistema.

Najbolje rešenje za čišćenje blokada je upotreba mašine za čišćenje kanalizacionih cevi. Ove mašine rade po principu visokog pritiska vode koja se isporučuje u cevi. Većina mašina su jednostavne za korišćenje i mogu ih bez problema koristiti i amateri. Mlaznica koja se postavlja na ivicu creva ubacuje se u cevovod a voda pod visokim pritiskom razbija taloge i blokade na sitne delove koji odlaze zajedno sa vodom u drenažni sistem.

Postoje različiti modeli mašina za čišćenje kanalizacioni cevi a mi vam predstavljamo sledeći model:

Mašina za čišćenje kanalizacionih cevi - R 600 SET, Rothenberger 20-150mm

Rothenberger mašina za čišćenje kanalizacionih cevi može se koristiti i kao profesionalni alat, kao i u domaćinstvima obzirom da je prilično lagana i jednostavna za korišćenja. Takođe je kompaktna pa se lako može prenositi sa jednog mesta na drugo.

Zahvaljujući svojoj izuzetnoj snazi može se koristiti za čišćenje cevi u velikim poslovnim objektima kao što su škole, bolnice, hoteli, restorani i drugi javni objekti. U domaćinstvima, praktična je za čišćenje cevi u kupatilima, odvodima mašina za pranje veša, kuhinjama i sličnim mestima.

Velika prednost ovih mašina je što im praktično nije potrebno nikakvo održavanje. Sve komponente su izrađene od kvalitetnih materijala a ručica sklopke služi i za prenos uređaja, pa je praktičnost na visokom nivou. Mašina je kompatibilna za spirale: fi 22 mm i 16 mm i fi 8 mm i 10 mm uz upotrebu postojećih adaptera, a za cevi: fi 20-150 mm.

Treba istaći da je ova mašina je apsolutno bezbedna da korišćenje zahvaljujući CENTER-LOCK sistemu pokretanje spirale, čime se osigurava i dobar prenos snage.

Maksimalan operativni domet ove mašine za čišćenje kanalizacionih cevi je:

60m sa 22mm fi S-spiralama
50 m sa 16 mm fi S spiralama
10 m sa 10 mm fi spiralama
10 m sa 8 mm fi spiralama
Ulazna snaga 690 W
Brzina 467 min-1
Tezina 20.9 kg

Ukoliko niste sigurni koja mašina za čišćenje kanalizacionih cevi najviše odgovara vašim potrebama, kontaktirajte naš tim. Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja, informacije i savete.

 



Poslednje iz našeg bloga :



Nestanak struje? Ne brinite, uz agregator ste strujom obezbeđeni!


Nestanak struje može se desiti u bilo kom trenutku, i to u najnepovoljnijem trenutku. Da ne biste ostali bez struje i suočeni sa brojnim poteškoćama,...

Objavljeno: 11,Apr 2024



Pad pritiska u sistemima komprimovanog vazduha: dijagnoza, prevencija i rešenja


Pad pritiska u sistemima komprimovanog vazduha predstavlja značajan problem koji utiče na efikasnost, troškove i dugoročni rad celog sistema. U ovom t...

Objavljeno: 20,Feb 2024



Makita alati


Alati su neophodni u svakodnevnom životu, bilo da radite kućne popravke, građevinske projekte ili ste profesionalni majstor.

Objavljeno: 27,Jul 2023



Metabo alati


Metabo nudi širok spektar alata, uključujući bušilice, brusilice, testerene, i mnogo drugih. Svaki od ovih alata je dizajniran sa posebnim naglaskom n...

Objavljeno: 27,Jul 2023



Kosilice za travu - Motorne kosilice - Električne kosilice


Motorna kosilica, samohodna motorna kosilica i električna kosilica su tri glavna tipa kosilica koje se koriste u domaćinstvima širom sveta.

Objavljeno: 12,Feb 2024