Šta treba znati o vibro pločama i vibro žabama?


Vibro ploče su mašine sa pokretnom pločom na kojoj se nalazi motor i vibraciona jedinica. Koriste se za razbijanje i kompaktiranje tla, kao i za izradu betonskih podova i temelja. Vibro žabe su alati sa štapom ili šipkom na kraju koji se pokreće vibracijama i koristi se za razbijanje i kompaktiranje tla.

Objavljeno : 13,Jan 2023

Oba alata se mogu koristiti zajedno u gradjevinarstvu, u zavisnosti od potreba i uslova rada. Na primer, vibro ploče se mogu koristiti za brže i preciznije kompaktiranje većih površina tla, dok se vibro žabe mogu koristiti za obradu manjih površina ili za rad u teže dostupnim mestima.

Ukoliko se koriste zajedno, vibro ploče i vibro žabe mogu pomoći u postizanju boljih rezultata u gradjevinarstvu i omogućiti brže i efikasnije obavljanje posla. Međutim, preporučljivo je da se prvo pažljivo pročita uputstvo za upotrebu i da se alati koriste u skladu sa preporučenim radnim parametrima, kako bi se izbegle neželjene neispravnosti i štete.

Vibro žaba

AGT vibro žaba (nabijač) CV65 H je alat za razbijanje i kompaktiranje tla u gradjevinarstvu. Ovaj model se sastoji od  rezervoara za gorivo i integrisanog filtera kao i kuke za podizanje prilikom transporta.

AGT vibro žaba CV65 H opremljena motorom marke Honda sa snaga od 2.8kS. Ovaj model takođe ima nominalnu silu od 10kN, što se koristi za merenje kompaktnosti tla i određivanje njegove čvrstoće.

AGT vibro žaba CV65 H je lagan alat za rukovanje i ima jednostavan sistem za upravljanje, što ga čini pogodnim za različite radne uslove i projekte. Kada se koristi u skladu sa uputstvom za upotrebu i preporučenim radnim parametrima, ovaj model bi trebao biti pouzdan i dugotrajan alat koji će biti od velike koristi u građevinarstvu.

Vibro ploča

AGT PCL 60, 90 i 100 vibro ploča su izuzetno korisni alati za građevinarstvo koje se koriste za razbijanje i kompaktiranje tla, kao i za izradu betonskih podova i temelja. Ovaj model je opremljen motorom marke Honda GX160 i ima težinu od 60kg, što ga čini lakim za prenos i korišćenje na različitim lokacijama.

AGT PCL 60 model ima nominalnu silu od 10.5kN, AGT PCL 90 model ima nominalnu silu od 15kN, AGT PCL 90 model ima nominalnu silu od 13kN.

Vibro ploča

Koristeći vibro ploču AGT PCL 60, graditelji mogu da računaju na precizno i brzo kompaktiranje tla, što je ključno za postizanje dobre čvrstoće i kvaliteta betonskih podova i temelja.

Kada se koristi u skladu sa uputstvom za upotrebu i preporučenim radnim parametrima, vibro ploča AGT PCL 60 je pouzdana i dugotrajna mašina koja će biti od velike koristi u građevinarstvu. Zbog svoje svestranosti i pouzdanosti, ovaj model je popularan izbor za mnoge graditeljske kompanije širom sveta.

AGT PCL 60 vibro ploča se koristi u gradjevinarstvu za razbijanje i kompaktiranje tla, kao i za izradu betonskih podova i temelja. Ovaj model se najčešće koristi na gradilištima gde je potrebno obraditi velike površine tla ili izraditi betonske podove i temelje.

Kada se koristi za razbijanje tla, vibro ploča AGT PCL 60 se postavlja na površinu tla i pokreće se uz pomoć električnog motora. Pomoću vibraciona jedinica, vibro ploča razbija i kompaktira tlo, što dovodi do bolje čvrstoće i kvaliteta betonskih podova i temelja.

Za najbolje rezultate, preporučljivo je da se vibro ploča AGT PCL 60 koristi u skladu sa uputstvom za upotrebu i preporučenim radnim parametrima. To uključuje odgovarajuću brzinu rada, kao i pažljivo održavanje mašine i redovno zamenjivanje potrošnog materijala.

Ukoliko se vibro ploča AGT PCL 60 koristi na pogrešan način ili se zanemari održavanje, može doći do neželjenih neispravnosti i šteta na mašini. Stoga je važno da se pridržavate uputstva za upotrebu i da se mašina održava u dobrom stanju, kako bi se izbegle neželjene situacije i osigurala dugotrajna radna sposobnost mašine.



Poslednje iz našeg bloga :



Pad pritiska u sistemima komprimovanog vazduha: dijagnoza, prevencija i rešenja


Pad pritiska u sistemima komprimovanog vazduha predstavlja značajan problem koji utiče na efikasnost, troškove i dugoročni rad celog sistema. U ovom t...

Objavljeno: 20,Feb 2024



Makita alati


Alati su neophodni u svakodnevnom životu, bilo da radite kućne popravke, građevinske projekte ili ste profesionalni majstor.

Objavljeno: 27,Jul 2023



Metabo alati


Metabo nudi širok spektar alata, uključujući bušilice, brusilice, testerene, i mnogo drugih. Svaki od ovih alata je dizajniran sa posebnim naglaskom n...

Objavljeno: 27,Jul 2023



Kosilice za travu - Motorne kosilice - Električne kosilice


Motorna kosilica, samohodna motorna kosilica i električna kosilica su tri glavna tipa kosilica koje se koriste u domaćinstvima širom sveta.

Objavljeno: 12,Feb 2024



Kultivatori - Sve što treba da znate o motokultivatorima


Kultivatori, motokultivatori i motorne kopačice su alati koji se koriste u poljoprivredi i vrtlarstvu za obrađivanje zemlje.

Objavljeno: 12,Feb 2024