TELWIN Punjač DOCTOR CHARGE 50


Šifra proizvoda: 807598

52 748,00 RSD

Cena je sa PDV-om



Redovnim i ispravnim održavanjem akumulatora obezbeđuje se njihov siguran i pouzdan rad i nakon više godina korišćenja. Obični punjači nemaju regulaciju punjenja struje i napona, što je preduslov za adekvatnu brigu o akumulatorima. Unapređenim tehnologijama kod DOCTOR CHARGE 50 punjača to ... Detaljnije
Trenutno nema na stanju

Redovnim i ispravnim održavanjem akumulatora obezbeđuje se njihov siguran i pouzdan rad i nakon više godina korišćenja. Obični punjači nemaju regulaciju punjenja struje i napona, što je preduslov za adekvatnu brigu o akumulatorima. Unapređenim tehnologijama kod DOCTOR CHARGE 50 punjača to je upravo postignuto.
Pulse Tronic tehnologija zasniva se na pravovremenoj dijagnostici stanja akumulatora i intervencijama za njegovo vraćanje u prvobitno stanje. Pri tom je omogućana elektronska kontrola procesa punjenja akumulatora kroz 8 faza.
Stalna kontrola procesa punjenja sprečava prepunjavanje i pregrevanje akumulatora, pa se kao rezultat dobija savršeno napunjena baterija.
Ovim punjačem moguće je obaviti proces desulfatizacije kada je to potrebno - usled taloženja sulfata na pločama dolazi do ometanja regularnih elektrohemijskih procesa, čime se umanjuju performanse akumulatora, pa se procesom desulfatizacije akumulator vraća u inicijalno stanje, produžava se vek trajanja i potreba za ranom zamenom. Sulfatizaciju akumulatora je danas teško izbeći, posebno ako se ima u vidu sve veći broj uređaja u vozilu koji troše energiju i kada je motor isključen (na primer alarmni sistemi). Takođe neaktivni akumulatori tokom dužeg vremena, dovode do samopražnjenja i sulfatizacije, pa je potreba za ovakvim punjačima očigledna.
Pored toga koristi se i za proces ekvalizacije - vremenom usled taloženja kiselina na dnu akumulatora dolazi do prerane korozije pozitivne elektrode, što smanjuje vek trajanja i kapacitet akumulatora i tada je potrebno izvršiti proces ekvalizacije, odnosno ujednačavanje gustine elektrolita u svim ćelijama.
Ovim punjačem moguće je puniti veoma ispražnjene akumulatore (sa min 2 V).

 

DOCTOR CHARGE 50 pruža detaljnu dijagnostiku funkcionalnosti akumulatora, pa ga nazivaju još i najboljim "menadžerom" baterija, jer je zadužen za potpunu brigu o njima.
Koristi se za razne tipove akumulatora WET, GEL, AGM, MF, PbCa, EFB i litijumskih akumulatora od 6/12/24V. Najčešće se koristi u auto-servisima, izložbenim salonima automobila i auto industriji
Odlikuju ga izuzetne performanse, čak 50% bolje u odnosu na standardne punjače
efikasan prenos energije
bolja i brža kontrola punjenja
duži vek akumulatora

Mrežni napon 230V
MIN procenjeni referentni kapacitet 10 A
MAX procenjeni referentni kapacitet 600 Ah
Frekvencija 50/60 Hz
Dimenzija 33x10x16 cm
Apsorbovana snaga pri punjenju 600 W
Naponi punjenja 6 / 12 / 24 V
Efikasna struja punjenja 45 / 45 / 23 A
Procenjena struja punjenja EN60335-2-29 40 / 40 / 20 A
MAX startna struja veoma ispražnjenih baterija do 1 V (1V/C EN60335-2-29) 40 (boost) / 70 (start) A
Težina: 3,7 kg

Naziv proizvoda : TELWIN Punjač DOCTOR CHARGE 50

Šifra proizvoda : 807598

Proizvođač : TELWIN

Uvoznik : Teos alati d.o.o.

Zemlja porekla : EU

Nastojimo da budemo precizni u opisu proizvoda, slika i cena, ali moguće je da informacije nisu kompletne i adekvatne.
Artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su dostupni u svakom trenutku.